Over

Wie is Rina Wijnia?

3063.wijniari_jpg

Vanaf mijn 5e was het mijn droom om ‘juf’ te worden. Na mijn opleiding aan de Pedagogische Academie bleek dat er nauwelijks banen waren voor een leraar basisonderwijs. In 1985 ben ik gestart met mijn loopbaan bij een bancaire instelling. Aan de balie en als reisadviseur kon ik daarin ook mijn ei kwijt: het adviseren en helpen van mensen.

In de jaren erna kwam de nadruk steeds meer te liggen op leidinggeven, opleiden en coachen. Om mijzelf te verbreden en te verdiepen heb ik intensief opleidingen gevolgd op allerlei relevante gebieden. Als teamleider, manager, kantoorbeheerder en projectleider werd HRM steeds belangrijker.

Ik ontdekte mijn kracht: het in beweging krijgen (en houden!), het enthousiasmeren, het motiveren en het ontwikkelen van mensen. Ik wil altijd het beste uit mensen halen.

Na 22 dienstjaren besloot ik dat ik ‘te eigenwijs was geworden voor een baas’. In 2005 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf. Als verandermanager, trainer of projectleider werd ik ingezet bij reorganisaties, fusies of uitfasering van afdelingen. Ik heb dus jarenlange ervaring opgedaan met het managen en coachen van medewerkers in een sterk veranderende omgeving, zoals:

  • medewerkers aanzetten tot beweging vanwege mogelijke uitfasering van de afdeling
  • het begeleiden naar een nieuwe functie
  • het begeleiden van( potentieel) boventallige medewerkers
  • het begeleiden en coachen in de zoektocht naar een nieuwe toekomst
  • het begeleiden van medewerkers die in een re-integratietraject zitten

In 2013 heb ik besloten het roer om te gooien. Ik wilde meer betekenen voor de medewerkers die ik als verandermanager los moest laten. Ik heb de Leergang Loopbaanontwikkeling voor Loopbaanprofessionals gedaan en ben gestart met De Fit Groep Loopbaanadvies.

Ik vind het belangrijk dat je plezier hebt in je werk en de dingen die je doet. Ik vind het fijn om op een creatieve en inspirerende manier mensen te begeleiden die willen onderzoeken wat zij echt willen, waar hun hart ligt, wat hun kwaliteiten en mogelijkheden zijn en hoe ze dit in kunnen passen in hun werk.

Ik houd me aan de gedragscode van het Noloc, de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals